En skoterförare från Jämtland

Välkommen till snöskoterbloggen! Jag som äger och driver bloggen heter Ludvig och är 32 år gammal. Sedan barnsben har jag haft en förkärlek för snöskotrar, ett intresse som följ mig genom hela min uppväxt, och här kommer du som läsare få möjligheten läsa om mitt liv, mina intressen och självklart få veta mer om det fantastiska fordonet.

Historien bakom bloggen

Det hela började för tjugofem år sedan då pappa tog mig och min tvillingsyster upp till Kiruna för att besöka vår farbror och hans familj. Pappas bror arbetade på den tiden med att sälja snöskotrar och hade själv en magnifik uppsättning av snöskotrar i garaget. Trots att jag endast var sju år gammal gjorde dessa otroliga fordon stort intryck på mig och efter att ha fått följa med på en åktur var jag fast.

Från hobby till proffs

Det hela kom att börja som en hobby för mig. Till en början fick jag låna pappas skoter, men det var mer mekande än åkande som gällde på den. Det var på min femtonårsdag som jag äntligen blev ägare av en helt egen skoter. Hela släkten hade gått ihop och köpt mig en snöskoter, och lyckan var total! I den här åldern var det fart som gällde för och min farbror i Kiruna föreslog att jag skulle testa skotercross. Jag som älskar att testa nya saker började träna med en lokal klubb och, för att göra en lång historia kort, året efter kom jag att bli svensk ungdomsmästare i skotercross.

Min karriär kom dessvärre att bli kortare än vad jag hoppats. Efter SM skickades jag vidare till EM och på plats råkade jag ut för en hemsk olycka. Det var vid sista kurvan innan målgång som allt skedde. Jag hade fått en god start och inför sista varvet låg jag på en stadig fjärde plats. Dock kom jag att missberäkna farten i sista kurvan och tillsammans med skotern välte vi dramatiskt. Resultatet blev helikoptereskort till sjukhuset med en punkterad lugna, tre brutna revben och krossade knäskålar. Efter sex månader av rehabilitering försökte jag komma igång igen med tävlandet, men dessvärre lyckades jag aldrig nå toppformen och hamnade alltför ofta bland de sista i mål.

Fokus på familjen och bloggen

Idag har jag lagt tävlandet på hyllan helt och hållet, och istället har jag lagt mitt fokus på familjen, bloggen och på mina övriga intressen. Snöskoter är alltid nummer ett och 90 % av min lediga tid går åt till att glida runt på mina skönheter. Men andra intressen jag har, och som jag kommer att dela med mig av här i bloggen, är bland annat online spel, andra fartfyllda snösporter, bowling och att skriva.